גנים
כשזה נוגע לגנים, אנחנו יודעים הרבה יותר על נשירת שיער בקרב גברים, אבל יש בהחלט מרכיב תורשתי גם לנשירת שיער בקרב נשים. יחד עם זאת, מדובר בנשירה שונה – הקרחה תורשתית בקרב גברים לרוב תגרום לקו השיער לסגת אחורה, בעוד אצל נשים מדובר בהידלדלות כללית של השיער על הראש.
לחץ
כאן, מדובר בסיבה שיכולה להיות חמקמקה לאיתור. לחץ יכול להיות לחץ פיזי, כמו החלמה מניתוח, אבל הוא יכול להיות גם לחץ נפשי מנסיבות בחיים האישיים או בעבודה. במקרה הזה, יכול להיות שנשירת השיער תופיע רק כמה חודשים לאחר הגעתו של מקור הלחץ. במקרים כאלה, מדובר בנשירה שהיא זמנית בלבד, ותוך כמה שבועות השיער יחזור לעצמו.
גיל
בעוד רובנו מקשרים את הזדקנות השיער בעיקר להפיכתו לאפור, הגיל משפיע גם על נשירת שיער, אצל גברים ונשים כאחד. למעשה, יותר מחצי מהנשים יחוו נשירה או הידלדלות של השיער כתוצאה מהזדקנות עד גיל 70. מי שנוטה לנשירת שיער מסיבות גנטיות, תתחיל לראות את ההשפעות שלה בתקופת גיל המעבר, כתוצאה מירידה בהורמון האסטרוגן.
מחלות ונטילת תרופות
בריאות השיער שלנו יכולה להיפגם ממחלות אוטואימוניות כמו פסוריאזיס או שחלות פוליציסטיות, אבל גם ממחלות כמו שפעת או קורונה ומתת או עודף פעילות של בלוטת התריס. בנוסף, לעתים זו אינה המחלה שגורמת לנשירת שיער, אלא דווקא התרופה, ונשירת שיער יכולה להיגרם ממגוון רחב של סוגי תרופות, כולל נוגדי דיכאון או גלולות נגד הריון. יחד עם זאת, במקרים האלה מדובר במצב הפיך, והשיער יחזור לצמוח במידה והפסקתם ליטול את התרופה, ולעתים גם אם המשכתם, מכיוון שהגוף מתרגל אליה.
טיפולי שיער
האופן בו אנחנו מטפחים את שערנו יכול לגרום גם הוא לנשירה. אסיפת השיער לקוקו מתוח, למשל, תחליש את שורשי השערה ועלולה לגרום לנשירה. בנוסף, חומרים לשיער שמכילים כימיקלים שונים או טיפולים שכוללים שימוש בחום עלולים לגרום לנשירה, במידה והם נעשים לעתים תדירות מדי. אין שום סיבה להפסיק לצבוע את השיער או לעשות פן, פשוט הקפידו לתת לשיער שלכן מנוחה מטיפולים כאלה מעת לעת.
תזונה
מה שאנחנו אוכלים מדי יום משפיע על כל מערכות הגוף שלנו, אז כמובן שגם על השיער. מחסור בחלבון יכול להיות גורם לנשירת שיער, לצד מחסור בוויטמינים כמו ביוטין ויטמין A, ויטמין C ו–ויטמין E, ומינרלים כמו ברזל או אבץ. תזונה מגוונת ועשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, חלבונים ושומנים בריאים תעזור למנוע נשירת שיער, וכמובן לקיחת תוספי תזונה שתומכים בשגרת התזונה שלכם ומשלימים חוסרים.
הריון
הריון ולידה הם תהליכים מופלאים וטבעיים, אבל גם לא פשוטים עבור הגוף. הם דורשים הרבה משאבים וגורמים לשינויים הורמונליים, ואלה עשויים להביא לנשירת שיער. למעשה, מדובר בתופעה נפוצה, ובערך חצי מהנשים חוות נשירה לאחר הלידה. כמו במקרה של לחץ, גם כאן יתכן שהנשירה תופיע כמה חודשים באיחור. מדובר במצב זמני בלבד, אבל נטילת תוספי תזונה בהחלט יכולים לזרז את תהליך החזרה של הגוף לשגרה.